Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از واپسین مصوبات شورای پنجم شهر تهران درباره «الزام شهرداری تهران به ثبت ملی میراث طبیعی و تنوع زیستی بوستان طبیعت پردیسان»، بود.

یکشنبه این هفته زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر، در توضیح این طرح گفت: این طرح با رویکرد ۴ ساله شد شورا مبنی بر توجه به محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل مطرح شدن دو فوریت آن در دقایق آخر شورا این است که بار مالی خاصی نخواهد داشت.

این بوستان ۳۰۰ هکتاری بخشی از منطقه طبیعی دره فرحزاد است و به دلیل وجود ۵۳۰ گونه گیاهی ارزشمند در آن، گفته می‌شود یک بیستم فلور کشور را تشکیل می‌دهد و حفظ آن از اهمیت خاصی برخوردار است. که مساحت ۳۰۰ هکتاری آن با مجموع زمین‌های اطرافش مجموعاً ۵۵۰ هکتار برآورد شده است. درواقع این پارک یکی از تنفس گاه‌های شهر تهران محسوب می‌شود.

بخشی از این مساحت ذکر شده به بوستان نهج‌البلاغه باز می‌شود که در دوره پیشین مدیریت شهری به یک بوستان مستقل شهری تبدیل شد اما به دلیل از بین رفتن گونه‌های بومی و ارزشمند در حین ساخت آن و استفاده از گونه‌های تجاری مورد انتقاد فعالان محیط زیست قرار گرفت.

بخش اصلی این اکو پارک ارزشمند که متعلق به محیط زیست است، از ابتدای روی کار آمدن مدیریت شهری پنجم توجه مدیران شهری را جلب کرد تا اینکه محمدعلی نجفی شهردار وقت به منظور بهسازی این بوستان به شکل یک بوستان اکولوژیک، با هدف تامین نیازهای تفرجی شهروندان تهرانی و ارائه خدمات آموزشی به امضا رسید.

کلانتری در روز امضای این تفاهم نامه به خبرنگاران گفت: براساس این تفاهم نامه قرار است سازمان بوستان‌ها ظرف یکسال پارک بی بدیلی برای استفاده شهروندان ایجاد کند. اما ۷ ماه بعد از امضای این تفاهم نامه مشاور معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: با وجود اینکه نمایندگان شهرداری اعلام کرده‌اند ما نگاه پیمانکاری به این پروژه نمی‌نگریم و، تفاهم‌نامه‌ای است که باید طرفین آن را جلو ببرند. اما شهرداری هنوز پارک پردیسان را تحویل نگرفته است.

با استعفای نجفی از شهرداری تهران بهسازی این بوستان هم مسکوت ماند و پیروز حناچی شهردار تهران درباره عملکرد شهرداری در این بوستان گفت: سرویس‌ها، دسترسی‌ها و امکانات عمومی پارک پردیسان مناسب نیست و مدیریت شهری در حال حاضر در این حوزه‌ها تمرکز کرده است و همکاران ما در حال کار بر روی آن هستند، بنابراین قدم اول، به‌روز نگه داشتن پارک پردیسان و اینکه در این راستا چه اقدامی می‌خواهیم انجام دهیم، قدم دوم است. ما طبق تفاهم نامه عمل می‌کنیم. برخلاف صحبت‌های حناچی، یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری ابراز داشت: در این مدت تنها چند سرویس بهداشتی ساخته شد.

در واپسین روزهای فعالیت حضور مدیران اصلاح طلب، صدراعظم توری تاکید کرد: براساس تعاملاتی که با سازمان محیط زیست انجام شده تا صیانت از این پارک انجام شود و اخیراً نیز توافقی میان دانشگاه تهران و شهرداری با موضوع این پارک برای باغ گیاه شناسی منعقد شده است.

اما همزمان با تصویب دو فوریت این طرح، محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست و مسئول هماهنگی مدیریت پارک پردیسان گفت: تصویب پارک پردیسان به عنوان اولین منطقه حفاظت شده شهری تنها راه حفاظت از آن است و مخالف ثبت آن توسط وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستیم.

وی با اشاره به تصویب این طرح از سوی شورای شهر تهران ابراز داشت: ثبت پارک طبیعت پردیسان به عنوان میراث طبیعی نه تنها رافع مشکلات آن نبوده و کمکی به حفاظت از آن نمی‌کند، بلکه مانند سایر موارد مشابه که تحت مدیریت دوگانه سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت میراث قرار دارند، دچار تعارض و تداخل مدیریتی شده و مشکلات آن دو چندان خواهد شد.

مسئول هماهنگی مدیریت پارک پردیسان تاکید داشت: تنها راه اطمینان از حفاظت پارک پردیسان در طولانی مدت، ثبت آن به عنوان منطقه حفاظت شده شهری توسط شورای عالی حفاظت محیط زیست است که خوشبختانه اقدامات در این زمینه از دو ماه پیش آغاز و پیشنهاد مکتوب آن به دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان ارایه شده است.

کد خبر 5272125 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: پارک پردیسان میراث طبیعی زهرا صدراعظم نوری شهرداری تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران ویروس کرونا شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وزارت آموزش و پرورش مراسم تحلیف پلیس راهور شهادت شهر تهران متروی تهران محسن هاشمی غلامحسین محسنی اژه ای پرونده قضایی انتخاب شهردار پارک پردیسان مدیریت شهری تفاهم نامه محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۷۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس

در حالی که عده‌ای معتقدند که شهرداری تهران می‌خواهد در بوستان لاله ساخت‌و ساز کند اما مدیر عامل سازمان پارک‌ها نظر دیگری دارد.

به گزارش مشرق، «بخشی از پارک لاله حصارکشی شد، می‌خواهند در این بخش مجموعه فرهنگی بسازند.» این را عضو شورای شهر تهران سوده نجفی می‌گوید.چند روزی است که اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه شهرداری قصد دارد بخشی از درختان پارک لاله در مساحت ۲۰۰۰ مترمربع (حدود نیم درصد پارک) را قطع و در آنجا ساخت و ساز کند، منتشر شده است. مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران علی محمد مختاری به خبرنگار فارس می‌گوید که «حصار کشی برای ایجاد کارگاهی در خصوص تعمیرات و نگهداشت پارک است و اصلاً قصد ساخت‌وساز و قطع درخت نداریم.»

پارک لاله به مساحت تقریبی ۳۵ هکتار، در منطقه امیرآباد تهران واقع شده که قبلاً منطقه نظامی مورد استفاده ارتش موسوم به باغ جلالیه بوده و ۵۸ سال است که به شکل فعلی درآمده است.شهرداری مدتی است در ضلع غربی این پارک در مجاورت ایستگاه آتش‌نشانی، روبه‌روی خیابان پورسینا حصارهای دو رنگ آبی _سفید کشیده است و اهالی محل می‌گویند که با «استقرار کانکس در اطراف حریم پارک احتمالاً می‌خواهند درختان را قطع و فرهنگسرا بسازند.»

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران در بوستان‌های بالای یک هکتار اجازه ساخت مسجدو کتابخانه به شرط عدم قطع درخت داده شده است اما در برخی موارد این قانونی به درستی اجرا نمی‌شود.

عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی با بیان اینکه نباید نمای بوستان‌ها را کور کنیم می‌گوید که «حتی سرویس بهداشتی هم در جلوی بوستان‌ها نباید ساخته شود.» در مقابل رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران هم می‌گوید «برای خدمات مورد نیاز پارک به شرط عدم قطع درخت می‌توان ساخت‌وساز انجام داد.»

کارشناسان معتقدند که برای حفظ درختان در تهران باید تمام آنها پلاک‌گذاری شوند. همچنین برای جابه‌جایی هر درخت باید رای کمیسیون ماده ۷ اخذ و جابه‌جایی درختان در فصل مناسب صورت گیرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • «کاهش تخلفات و کنترل جدی ساخت و سازها» اولویت مدیریت شهری است
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • آتش تانک رسانه‌ای شهرداری تهران برای حمایت ویژه از زاکانی! | تصویر
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله